Διαλέξεις

Διαλέξεις – ομιλίες και συναντήσεις – συζητήσεις διακεκριμένων επιστημόνων και καλλιτεχνών στο Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία

 

4 Ιουνίου 2021: Διάλεξη της επιμορφώτριας στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας,  συγγραφέως, εκπαιδευτικού και επιστημονικής συνεργάτιδος του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Νίκης Κάντζου, με θέμα «Ευαισθητοποίηση των παιδιών προσχολικής ηλικίας σε έργα ζωγραφικής». Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος  «Εικαστική Έκφραση και Δημιουργικότητα» (Διδάσκουσα: Παρασκευή Φώτη).

 

24 Μαΐου 2021: Διάλεξη της επιμελήτριας του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και εικαστικού, Αθανασίας Σκληρού, με θέμα «Οι συλλογές του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και ο τρόπος που τα παιδιά βλέπουν τον κόσμο μέσα από τη ζωγραφική». Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Αισθητική Αγωγή» (Διδάσκουσα: Δέσποινα Καλεσοπούλου).

 

13 Μαΐου 2021: Διάλεξη της ηθοποιού, κουκλοπαίχτριας, συγγραφέως, σκηνοθέτιδος και γλύπτριας, Κυριακή Δοξαρά, με θέμα «Το Κουκλοθέατρο στην προσχολική ηλικία: θέματα, τεχνικές, προβληματισμοί». Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Κουκλοθέατρο» (Διδάσκουσα: Χριστίνα Παλαιολόγου).