Επιστημονική Ημερίδα «Προάγοντας την έμφυλη ισότητα στην Προσχολική Αγωγή – Παιδαγωγικά προγράμματα σε πλαίσιο Παιδικών Σταθμών»

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Επιστημονική Ημερίδα «Προάγοντας την έμφυλη ισότητα στην Προσχολική Αγωγή – Παιδαγωγικά προγράμματα σε πλαίσιο Παιδικών Σταθμών»

10 Φεβρουαρίου 2019 @ 9:00 πμ - 4:00 μμ

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Προάγοντας την έμφυλη ισότητα στην Προσχολική Αγωγή-Παιδαγωγικά Προγράμματα σε πλαίσιο Παιδικών Σταθμών». Η Ημερίδα διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με την συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών, του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Π.Α.Δ.Α και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών (ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ.).

Στην Ημερίδα, την οποία παρακολούθησαν Παιδαγωγοί, Φοιτητές, εκπρόσωποι των Πρυτανικών Αρχών, φορέων και οργανώσεων, παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό η Υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Ισότητας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η Γενική Γραμματέας Ισότητας κ. Φωτεινή Κούβελα, ο Πρόεδρος του τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Ευθύμιος Κάκουρος και η Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ. Ευαγγελία Καλαϊτζή.

Στο χαιρετισμό της η Υφυπουργός κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη συνεχάρη την Πρόεδρο του ΠΑΣΥΒΝ για τη διοργάνωση, δήλωσε την πρόθεσή της να επαναληφθεί η επιστημονική δράση και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας και τόνισε την αναγκαιότητα έκδοσης του περιεχομένου της Ημερίδας σε έναν Οδηγό ο οποίος θα αποτελέσει Εγχειρίδιο Καλών Πρακτικών.
Χαιρετίζοντας τους συμμετέχοντες, τόνισε την προσπάθεια που καταβάλλει η Πολιτεία να εισαχθεί η έμφυλη ισότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία και παράλληλα έκανε λόγο για τη χρονική συγκυρία πραγματοποίησης της Ημερίδας με την εισαγωγή του νέου Νομοσχεδίου για την Ισότητα στη Βουλή αυτές τις μέρες.

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
10 Φεβρουαρίου 2019
Ώρα:
9:00 πμ - 4:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση: